15 Mayıs 2011 Pazar

Antalya - Alacadağ Tabiatı Koruma Alanı

Tabiatı Koruma Alanları

Konumu: Batı Akdeniz Bölgesinde, Antalya ili, Finike ilçesi, Alacadağ köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Alanın büyüklüğü 427 Ha.dır.


Ulaşım: Saha Finike'ye 25 km. uzaklıktadır. Finike Elmalı yolunun 12 km. sinden ayrılan orman yolu ile ulaşılmaktadır.


Özellikleri: Nadir orman ağacı türlerini de içine alan 20'den fazla ağaç türü ile bir arboretum görünümüne sahip bulunması, aralarında anıt ağaç niteliğini gösteren yaşlı ve boylu fertlerin bulunuşu, bozulmamış nitelikte bir doğal yapıya sahip bulunuşu, zengin bir yaban hayatı potansiyeline sahip oluşu özelliklerini oluşturmaktadır.

Sahada; Toros Sediri, Kızılçam, Katran Ardıcı- Mazı Meşesi, Boz Pırnal-Kesmes Meşe, Gürgen Yapraklı Kayucuk, Çiçekli Dişbudak, Üç Dilimli Akçaağaç, Akçaağaç, Yapraklı Üvez, Menengiç-Sakız Ağacı bulunur.

Başlıca hayvan türleri; memeliler; tilki,tavşan,porsuk, sansar, domuz, çakal, sırtlan, sincap, kurt kuşlar; keklik,ispinoz, saka, serçe, üveyik, ibibik, alakarfa, güvercin, çoban aldatan, ağaçkakan, ardıç kuşu, karatavuk, boz batak sürüngenler; kaplumbağa,kara yılan, boz yılan,kör yılan, engerek ve muhtelif cins kertenkelelerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder